#PerangiDadahHabisHabisan‬

#PerangiDadahHabisHabisan‬

SELAMAT DATANG..

Sayangi Dirimu, Dadah Membunuh

Sayangi Dirimu, Dadah Membunuh
#ambilkisahambiltindakan

Sayangi Dirimu, Jauhi Dadah

Sayangi Dirimu, Jauhi Dadah
#ambilkisahambiltindakan

17 September 2011

Indahnya Aidilfitri di Sungai Merab

Pada 12 September 2011 yang lalu, Ibupejabat Agensi Antidadah Kebangsaan telah mengadakan sambutan Hari Raya Aidil Fitri.. Tujuan sambutan ini diadakan adalah untuk meraikan para klien, rakan strategik dan rakan pintar AADK. Sambutan yang dianjurkan sangat menarik dengan konsep gerai-gerai oleh setiap bahagian. 

Sebanyak 7 gerai telah dihias dan menyediakan menu-menu Aidilfitri yang sungguh sedap dan menyelerakan. Konsep yang pertama kali diadakan ini sungguh menarik kerana semua peringkat pegawai dan kakitangan berpeluang untuk bekerjasama dan menyumbangkan idea dan tenaga dalam memastikan gerai mereka menjadi gerai yang paling cantik dan menyediakan hidangan paling menyelerakan..

Tahniah kepada pihak pengurusan yang telah menyuntik semangat kerjasama dan tolong menolong dalam kalangan pegawai dan kakitangan.. Yang penting, kreativiti dan daya usaha telah terserlah hasil sambutan ini.. 

Gambar-gambar tetamu yang hadir


Gambar-gambar pegawai dan kakitangan yang hadir


Gambar Gerai Bahagian Pengurusan:
erm.. Puan Sri Dato' KP kata habis daun kelapa di Sungai Merab.. cantik hiasan gerai ini.. yang paling kreatif sebab dinding gerai dianyam dari daun kelapa

Gambar Gerai Warna Warni Aidilfitri:
Tahniah kepada PRO, Urusetia dan KAD.. sungguh berwarna-warni.. semua kain di Jalan TAR mereka borong untuk hias gerai.. siap ada tiang buluh lagi..
nama makanan pun guna nama penyanyi.. eh! ni ada copyright tak? buat hiasan lagi macam ni, confirm tahun depan boleh menang..

Gerai Bahagian PDP:
Dengar kata semua nelayan kat Sungai Melaka bercuti hari Isnin tu sebab gerai ni dah sewa semua net dan jala dari Melaka..Batik-batik tu import dari Bandung ke?..

Gerai Bahagian Teknologi Maklumat:
Suprise!!! En Ali and the team bertukang.. semua orang terkejut.. maklumlah, selalu pegang komputer.. pada hari kejadian mereka berkreatif menggunakan buluh.. Mee bandung air tangan kak Normah memang menjadi.. boleh order ye..


Gerai Bahagian Rawatan,Perubatan dan Pemulihan:
Dengar cerita pengarahnya sendiri turun padang buat pagar dari buluh.. eh! betul ke ni? Konsep kampung juga.. ada hiasan pelita buluh.. memang menarik dan nostalgik.. tumbs up!! Siap import mee rebus muar gitu!!


Gerai Bahagian Penguatkuasaan dan Pengawasan:
Memang paling panas dan berasap.. Menu Char Kue Tiow dan Mee Goreng Mamak.. para tetamu beratur nak makan char kue tiow.. 
Katanya pereka konsep hiasan dalaman ala-ala si Eric.. patutlah cantik ruang tamu mereka.. 

Gerai Bahagian Pencegahan:
Puan Sri Dato' KP kata orang kat gerai ni asyik bergambar saja..
Konsep balik kampung; bakar lemang dan masak rendang di halaman rumah.. 

konsep pangkin ni memang kreatif.. macam di kampung

dengar khabarnya, ramai yang mengambil gambar di rumah ini..
ahli-ahli gerai Balik Kampung.. 
congratulations to the creative director and all the crews..

 Pn Melisa dan rakan-rakan
Inilah orang kuat di belakang tabir.. tahniah semua..
you all memang hapenning..


 wajah-wajah ceria di dapur Balik Kampung..
ceria tanpa dadah


Tahniah kerana Gerai Balik Kampung menang secara keseluruhan. 
Kata penganjur ia dipilih dari segi ketulinan, kreativiti dan inovatif.. 

















Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin




hidup ini terlalu indah untuk disiakan,
so, let's think health, not drugs.............

16 September 2011

think health, not drugs : Alor Gajah, Jasin dan Melaka Tengah



Pertandingan melukis poster dan mewarna telah diadakan di seluruh negara sempena Sambutan Peringatan Hari Antidadah Antarabangsa 2011 dengan tema Think Health, Not Drugs atau Hidup Sejahtera Tanpa Dadah. Berikut adalah nama pemenang dan gambar lukisan dan poster mengikut kategori bagi Negeri Melaka iaitu daerah Alor Gajah, Jasin dan Melaka Tengah:


   Daerah Alor Gajah
                                                                Kategori 7-9 tahun
Pemenang pertama: Siti Nur Izzati Bt Abd Kamal
SK Lesong Batu

Pemenang kedua: Nur Syazwani Yasmin Bt Abd Rahman
SK Lesong Batu

Pemenang ketiga: Nur Fatnin Bt Zulkifli
SK Lesong Batu

Kategori 10-12 tahun
Pemenang pertama: Muhammad Afzal B Razak
SK Lesong Batu

Pemenang kedua: Veronica a/p Uthirian
SK Lesong Batu

Pemenang ketiga: Abdul Akram Bt Jafry Din
SK Lesong Batu

Kategori 13-17 tahun
Pemenang pertama: Shashikala a/p Periasamy

Pemenang kedua: U. Jayamala

Pemenang ketiga: Nur Azlia Bt Zahari

Daerah Jasin
                                                                    Kategori 7-9 tahun
Pemenang pertama: Mohd Nor Aidil Syukri B Abd. Rahman

Pemenang kedua: Muhd Hazwan

Pemenang ketiga: Fatin Nor Syah Mimi

Kategori 10-12 tahun
Pemenang pertama: Muhammad Hafiz Shazwan B Zulkifli

Pemenang kedua: Farizah Hanim B Zulkefley

Pemenang ketiga: Mohd Nor Azmin B Adenan

Kategori 13-17 tahun
Pemenang pertama: Chan Kang Yee

Pemenang kedua: Nor Fariza Bt Abdul Rasid

Pemenang ketiga: Muhamad Syukri B Rosli

Daerah Melaka Tengah
                                                                Kategori 7-9 tahun
Pemenang pertama: Nurul Izzaty Bt Abdullah

Pemenang kedua: Asfahani Azreen Bt Azizan

Pemenang ketiga: Nurul Athirah Bt Sabarudin

Kategori 10-12 tahun
Pemenang pertama: Muhammad Aqiel Iskandar B Roslan

Pemenang kedua: Azza Kamilah Bt Kamal

Pemenang ketiga: Ahmad Faizputra Bt Mat Johan

Kategori 13-17 tahun
Pemenang pertama: Yee Qing Xuan
SMK Tun Mutahir

Pemenang kedua: Herza Farina Bt Ramlan
SMK Kg Gelam

Pemenang ketiga: Yee Qing Ying
SMK Munshi Abdullah

Tahniah dan syabas kepada semua pemenang!!!


selamat tahun baru 2016

selamat tahun baru 2016
#ambilkisahambiltindakan

we are drug free. join us

we are drug free. join us
#ambilkisahambiltindakan

Selamat Hari Raya