#PerangiDadahHabisHabisan‬

#PerangiDadahHabisHabisan‬

SELAMAT DATANG..

Sayangi Dirimu, Dadah Membunuh

Sayangi Dirimu, Dadah Membunuh
#ambilkisahambiltindakan

Sayangi Dirimu, Jauhi Dadah

Sayangi Dirimu, Jauhi Dadah
#ambilkisahambiltindakan

31 May 2012

menangi new iPad, iPhone 4 atau iPod Nano...



maklumat lanjut, sila hubungi:


03-89112391 / 2395 / 2399 / 2406 / 2415
(Hafidah /  Tengku Hanizar / Norkumala / Zohdi / Aida )
Bahagian Pencegahan
Ibupejabat Agensi Antidadah Kebangsaan






Hidup ini terlalu indah untuk disiakan..
so, let's think health, not drugs

26 May 2012

SKUAD 1M : we want peace!!







YAB Perdana Menteri Malaysia telah bersama-sama dengan SKUAD 1Malaysia di Segmen SKUAD Muda KDN, Putrajaya dan melancarkan sukarelawan KDN hari ini.. semua ahli sukarelawan melaungkan sorakan
we want peace!!  we want peace!!!
bergegar seluruh kawasan pentas dengan sorakan semangat dari para sukarelawan SKUAD Muda KDN...

SKUAD 1Malaysia turut menyertai crowd dengan ceria dan penuh semangat Sukarelawan Prihatin..

Antaranya adalah SKUAD 1Malaysia dari Sembrong, Melaka, Kuala Lumpur, Selangor dan Negeri Sembilan...

persembahan shuffle dan busking dari SKUAD 1Malaysia KL memang happening..

wakil pemimpin SKUAD 1M dari Selangor juga sangat bersemangat membaca ikrar bersama pemimpin SKUAD Muda KDN yang lain...

































Memang SKUAD 1Malaysia boleh..
SKUAD 1Malaysia prihatin..
SKUAD 1Malaysia love peace!!!!



Hidup ini terlalu indah untuk disiakan..
so, lets think health not drugs..


25 May 2012

SKUAD 1Malaysia Jempol di Pelancaran Y-Avenue


memang meriah sambutan Hari Belia Negara 2012 hari ini. 
turut menyertai acara adalah SKUAD 1Malaysia dari Jempol...

ahli SKUAD sedang 'like' fb SKUAD 1malaysia


SKUAD sedang berkreatif...

cantik juga hasilnya..

ahli SKUAD menyertai peserta lain di pelancaran Y-Avenue



Pengacara fiza dari media prima..

rakan media..

satu malaysia.. sorak YB Menteri Dalam Negeri


selesai majlis pelancaran..





SKUAD 1Malaysia dari Jempol..!!!
memang happening you all ni
thanks semua...
nanti join lagi ye..



hidup ini terlalui indah untuk disiakan..
so, lets think health not drugs..

nak menang new iPad?

Sempena Sambutan Peringatan Hari Antidadah Antarabangsa 2012, AADK akan menganjurkan pertandingan "sambung dialog" Sila "like" FB SKUAD 1Malaysia dan dapatkan maklumat lanjut mengenai pertandingan ini.. 

jangan lepaskan peluang untuk memenangi hadiah utama  new iPad untuk jumlah "like" tertinggi!!!

pertandingan akan dimulakan pada 28 Mei sehingga 17 Jun 2012...

jom LIKE fan page SKUAD 1Malaysia..

















maklumat lanjut;

sila hubungi Bahagian Pencegahan 
Agensi Antidadah Kebangsaan, Bangi
di talian : 03 - 89112200. sambungan 2391 / 2395 / 2497 / 2406 / 2415 
( Hafidah / Tengku Hanizar / Basharudin / Norkumala / Aida )




hidup ini terlalu indah untuk disiakan ...
so lets think health, not drugs...


24 May 2012

Tak nak rokok?

Berhenti merokok memang tidak mudah, tapi bukan hal yang mustahil untuk dilakukan. Banyak perokok yang telah berhasil berhenti merokok melalui berbagai cara. Berikut adalah beberapa tips untuk membantu Anda memulai lembar baru tanpa asap rokok.

Maklumat lanjut 12 tips meninggalkan taniah merokok, klik URL berikut. Ia mungkin boleh membantu anda...

http://aktifpositif.com/12-tips-terbaik-untuk-berhenti-merokok/

23 May 2012

Jom Sasarkan Gol di Putrajaya




semua ahli SKUAD 1Malaysia.. jom ke Segmen SKUAD Muda KDN di Perhimpunan Jutaan Belia, Putrajaya pada 25 dan 26 Mei 2012. Menangi pelbagai hadiah menarik yang disediakan...

maklumat lanjut, sila hubungi 
03-89112000 ( sambungan Bhg Pencegahan, AADK Ibupejabat, Bangi)


Hidup terlalu indah untuk disiakan...
jom sasarkan gol!!!!



SKUAD 1Malaysia ke Himpunan Jutaan Belia!!!


Semua ahli SKUAD 1Malaysia dijemput ke Segmen SKUAD Muda KDN pada 26 Mei 2012 di Putrajaya. Jom kita gegarkan Putrajaya. Sebarang pertanyaan, sila hubungi 03-89112000 ( sambungan ke Bahagian Pencegahan, Agensi Antidadah Kebangsaan).


Pelbagai aktiviti dilaksanakan di dalam segmen SKUAD Muda KDN. Antaranya seperti busking, tarian shuffle dan flash mob...
Jumpa di sana ...

20 May 2012

Apa Kata Aiman Tentang Dadah...



dadah tu merbahaya.
dadah tu makanan syaitan.
rokok dibuat dari dadah.
rokok mempunyai lebih 4,000 bahan kimia.


kalau ada kawan yang hisap rokok,
saya bagitau cikgu.


cita-cita?
doktor


ada tak kawan-kawan yang hisap rokok?
ada, tapi sorang je...


kalau kawan-kawan ajak hisap rokok nak cakap apa?
saya tak nak...


kalau paksa?
saya lari lah..


boleh ke lari?
boleh.. saya lari laju....


itulah pendapat Aiman tentang dadah..




Muhammad Nur Aiman Putra, 11 tahun
Putrajaya




hidup terlalu indah untuk disiakan..
hargainya...

19 May 2012

kisah di sebalik poster


ada kisah menarik di sebalik poster ini.. 
baca perbualan berikut...


saya : kenapa lukis macam ni?
dia : memang la.. kan dadah tu tak elok..erm.. nak tunjuk kat cikgu.. kalau ada orang hisap dadah, nak bagi tau cikgu..


saya : dadah tu apa?
dia : benda yang tak elok...


saya : macam apa?
dia : entahla.. kita tau bentuknya.. tapi entahla ( senyum dan menggosok pipi)


saya : macamana tau pasal dadah?
dia : tengok kat dewan sekolah.. kita tengok kat pameran, ada khemah.. ada jenis-jenis dadah...
ada kat dalam bas...
kat dalam bas tu ada tv.. kita tengok orang hisap dadah, kita takut.. ada patung.. ada kesan dadah.. ada bintik-bintik..


saya : apa yang paling menyeronokkan dalam pameran?
dia : tak de apa yang menyeronokkan.. kita takut, kita seram...


saya : habis tu, kalau takut, kenapa lukis macam ni?
dia : kita tak nak orang hisap dadah...


( dia dalam watak ini adalah bernama Adibah. Penulis menemuramahnya selepas 3 hari Adibah dan ahli keluarganya melawat pameran antidadah di tempat tinggalnya.. dan dia baru berumur 7 tahun.)


Lukisannya sangat tulin menggambarkan luahan sebenar perasaan seorang kanak-kanak yang belum mengerti erti sebenar penagihan dadah..


Apakah yang anda rasai?


Hidup ini terlalu indah untuk disiakan..Hargainya!!











selamat tahun baru 2016

selamat tahun baru 2016
#ambilkisahambiltindakan

we are drug free. join us

we are drug free. join us
#ambilkisahambiltindakan

Selamat Hari Raya