#PerangiDadahHabisHabisan‬

#PerangiDadahHabisHabisan‬

SELAMAT DATANG..

Sayangi Dirimu, Dadah Membunuh

Sayangi Dirimu, Dadah Membunuh
#ambilkisahambiltindakan

Sayangi Dirimu, Jauhi Dadah

Sayangi Dirimu, Jauhi Dadah
#ambilkisahambiltindakan

03 July 2013

PROGRAM TEMPAT KERJA BEBAS DADAH DI KILANG SHARP CORPORATION SDN. BHD

Pencegahan merupakan strategi utama dalam menangani permasalahan dadah dari terus mengancam masyarakat dan negara. Pencegahan merupakan strategi jangka panjang yang merangkumi pendidikan pencegahan dadah dan publisiti bagi memastikan tempat kerja bebas daripada penyalahgunaan dadah. 

Penyalahgunaan dadah di tempat kerja mengakibatkan kehilangan nyawa, kecederaan, kerosakan harta              benda dan menjejaskan imej organisasi. Penyalahgunaannya juga merupakan satu ancaman kerana penyalahgunaan dadah menjejaskan keupayaan untuk bekerja dengan selamat, membawa masalah kepada majikan dan menjejaskan imej organisasi serta produktiviti negara.

AADK Daerah Kuala Muda telah mengadakan Program tempat kerja bebas dadah di peringkat swasta (TEKAD) pada 20 Mei 2013 (Isnin) bertempat di Sektor Perkilangan SHARP Corporation Sdn. Bhd. Sungai Petani, Kedah.  

Program ini telah dihadiri seramai 100 pekerja. Aktiviti pameran serta sesi ceramah turut dilaksanakan.  Program seperti ini telah mendapat sambutan oleh pekerja kilang tersebut.

Objektif melaksanakan program ini adalah memberi pengetahuan mengenai bahaya penyalahgunaan dadah kepada majikan dan pekerja. Selain itu, mereka juga diberi pendedahan mengenai pencegahan penyalahgunaan dadah di tempat kerja dan menyediakan program pemulihan yang berkesan dan mencegah penyalahgunaan dadah di tempat kerja serta mewujudkan persekitaran kerja yang sihat dan selamat.

Ceramah dari Pegawai Agensi Antidadah Kebangsaan Daerah Kuala MudaPameran Di Kawasan Kantin Kilang SHARPHidup ini terlalu indah disiakan...


No comments:

Post a Comment

Selamat Tahun Baru 2018

Selamat Tahun Baru 2018
#ambilkisahambiltindakan

We Are Drug Free. Join Us

We Are Drug Free. Join Us
#ambilkisahambiltindakan

Selamat Hari Raya